In de omgeving.

De ligging in natuurgebied de Onlanden nodigt uit tot mooie fiets- en wandeltochten. Wilt u wat anders dan watersporten of van de natuur genieten, dan staan hieronder enkele suggesties van wat er in de buurt te doen of beleven is.

Roden.

Het typisch Drentse brinkdorp Roden heeft een gezellig en uitgebreid centrum. Er zijn vele horecagelegenheden en winkels en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. In een van de oudste gebouwen aan de Brink is een kleinschalige bioscoop gevestigd.

Kampeerhal Roden.

Grote kampeerwinkel in Roden.

Landgoed Mensinge.

Boeiend landgoed met museum Havezate.

Scheepstra kabinet.

Maak kennis met Scheepstra als schrijver van Ot en Sien, onderwijzer en zijn werk.

Speelgoed museum.

Kijken en spelen voor jong en oud.

Cinema Winsingehof. TIP!

Kleinschalige theaterzaal en bioscoop.

Leek.

Het gezellige dorp leek heeft een uitgebreid aanbod aan winkels en staat vooral bekend om zijn landgoed Nienoord.

Familiepark Nienoord. TIP!

Verheug je op een dag vol speelplezier! De hele dag rennen, springen en glijden in de speeltuin op glijbanen, springkussens, in klimkastelen en draaimolens. Of zoek de juiste weg door het doolhof.
In Familiepark Nienoord kunnen kinderen zich heerlijk uitleven! Kom knuffelen met de dieren op de kinderboerderij en vergeet natuurlijk niet een ritje te maken met de trein! Met 3,5 kilometer aan sporen is Familiepark Nienoord het grootste miniatuur spoorbedrijf van Nederland!
In de overdekte speelhal met een grote apenkooi kun je ook spelen bij minder mooi weer. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht, speciaal voor hen is er de overdekte Ooievaarsstee.

Zwemkasteel Nienoord

Spetterend waterplezier beleef je in één van de mooist gelegen subtropische zwembaden van Nederland. Het zwemkasteel heeft verschillende baden met onder andere een spectaculair verlichte waterglijbaan van 40 meter lang, wildwatercreek, whirlpool en waterkanon.In het 25-meterbad kunnen zwemliefhebbers baantjes trekken. In de zomer is het verwarmde buitenbad geopend met de grote glijbaan en het gezellige, overzichtelijke peuterbad. In het zonnetje is het heerlijk op het buitenterras en de grote zonneweide. Kom dus snel langs om een frisse duik te nemen. In het zwemkasteel worden ook regelmatig spetterende discofeesten en andere activiteiten georganiseerd!

 

Bowlingbaan.

Bowlen is mogelijk in sportcentrum Leek.

Groningen.

“Er gaat niets boven Groningen”. Maak het mee en breng tijdens uw vakantie een bezoek aan deze mooie stad. Groningen is gelegen op circa 30 km afstand van Cnossen Leekstermeer en goed te bereiken met de fiets en auto. De stad bied genoeg mogelijkheden voor een dagje ‘shop till you drop’. Groningen heeft een rijke traditie in de markthandel en in alle plaatsen in de provincie strijken dan ook regelmatig marktkramen neer. De jongste stad van Nederland kent een lange, roerige geschiedenis en dat is te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Een stadswandeling is daarom zeker een aanrader!

Groninger museum.

Bezoek de tentoonstellingen van het museum.

De Waddeneilanden.

De Waddeneilanden zijn goed te bereiken. U kunt op verschillende plaatsen op de boot stappen voor een bezoek aan deze prachtige eilanden. Tussen de eilanden en het vaste land ligt de Waddenzee, die bij eb grotendeels droogvalt en daardoor een zeer belangrijk gebied is voor vogels. De eilanden zijn zeer geschikt voor fiets- en wandeltochten.

– Veerdienst Texel.

– Veerdienst Vlieland.

– Veerdienst Terschelling.

– Veerdienst Ameland.

– Veerdienst Schiermonnikoog.

Doen en beleven.

Aan de andere kant biedt onze prachtige omgeving vele mogelijkheden om actief en avontuurlijk bezig te zijn.

Welnessresort de Waterlelie. TIP!

Diverse sauna’s, baden en vakkundige behandelingen in Zevenhuizen.

Blotevoetenpad.

Wandeling op blote voeten over het speciale pad in Opende.

Boomkroonpad.

Wandelen tussen de boomtoppen in Drouwen.

Duinen Zathe.

Attractiepark Duinen Zathe is een all-inclusive attractiepark voor jong en oud. Onbeperkt speelplezier inclusief eten & drinken. Leer autorijden op het verkeerscircuit, zoek spanning in het spookhuis of maak een ritje in de The London City Coaster, de achtbaan voor de echte durfal. De vele attracties en speeltoestellen maken de dag onvergetelijk!

Ruitercentrum.

Paardrijden door de bossen bij het Fjordenpaard in Een.

Zeehondencentrum.

Bezoek de zeehondencrèche in Pieterburen.

Breakout Grunopark.

Waterskiën of wakeboarden in Harkstede.

Wildlands.

Beleef een werelds avontuur in de dierentuin van Emmen.

Gevangenismuseum. TIP!

Het gevangenismuseum in Veenhuizen laat je vrij.

Hunebedcentrum.

Het grootste hunebedcentrum van Nederland is gelegen in Borger.

Kamp Westerbork.

Bezoek het herrineringscentrum in Hooghalen.