Zeil- en windsurfclub.

Twee sportieve verenigingen aan het Leekstermeer.

Windsurfclub Surfing Young talents.

Surfing Young Talents is een actieve surfclub aan het Leekstermeer door en voor windsurfers. Voor jongeren, maar ook voor volwassenen is dit dé club om je basis vaardigheden uit te breiden. Na een cursus bij Cnossen Leekstermeer, is het een vaak een hele stap om zelfstandig het water op te gaan. Ook een eigen setje aanschaffen doe je niet zo maar. Bas Lammers en zijn Crew van Surfing Young Talents helpen je graag op weg. De windsurfclub beschikt over materialen voor de surfers die nog geen eigen spullen hebben. Van april tot oktober is er buiten elke zondag les (m.u.v. Hemelvaart- en Pinsterweekend en de zomervakantie), mits er voldoende wind staat.

Je kan direct bij de surfclub starten, ook als je nog geen ervaring hebt. Wil je op ieder gewenste dag privé les, of een cursus volgen in de meivakantie, Hemelvaart- of Pinksterweekeind of in de zomervakantie Bekijk cursus windsurfen.

Zeilvereniging ZKZM.

De ZKZM is een actieve zeilclub aan het Leekstermeer die de zeilsport bevordert door het organiseren zeil activiteiten. Voor kinderen van acht tot dertien zijn er trainingen in een Optimist. Daarna zal er een overstap worden gemaakt naar de Splash of Laser Pico, een snellere, ruimere en wendbaardere zeilboot. Ook zijn er spannende zeilwedstrijden voor volwassenen in huurboten van Cnossen Leekstermeer. Door deel te nemen aan deze activiteiten kan je op een leuke en (ont)spannende manier je zeilervaring vergroten. De zeilvereniging is van april tot oktober buiten de vakantie actief op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur. Cursisten die nog niet beschikken over eigen materiaal kunnen een zeilboot, wetsuit en zwemvest huren bij watersportcentrum Cnossen Leekstermeer.

Voordat je aan de zeilvereniging kan deelnemen, dien je een cursus zeilen te hebben gevolgd.
Bekijk zeilcursussen.