Leer zeilen bij onze zeilschool

Zoek en Boek

Wil je leren zeilen? Dat kan bij onze zeilschool aan het Leekstermeer. Maar let op: als je het zeilvirus eenmaal te pakken hebt, kom je er niet meer van af. Je kunt kiezen voor privélessen of groepslessen. Beide zijn geschikt voor kinderen en volwassen, gevorderd en beginner. Ben jij klaar voor avontuur op het water?

Tijdens de meivakantie, het Hemelvaart- en Pinksterweekeind en de zomervakantie bieden wij drie- tot vijfdaagse cursussen aan.
De lessen zijn van maandag t/m vrijdag. Per dag krijg je 2,5 uur les in groepen van c.a. 5 tot 15 personen. Uiteraard wordt je
volledig begeleid door een ervaren instructeur en alle materialen zijn inclusief. Je kunt gebruik maken van onze sanitaire voorzieningen en na afloop lekker warm douchen. Een cursus jeugdzeilen in een Optimist is voor kids van 8 t/m 12 jaar. Een cursus Laser Pico vanaf c.a. 12 jaar en ouder.
De cursus windsurfen is vanaf c.a. 11 jaar en voor volwassenen. Afhankelijk van de persoon en eerdere ervaring, kunnen leeftijden
afwijken. Naast al het zeil- en surfmateriaal, is een zwemvest inbegrepen, net als een wetsuit en surfschoenen voor de Laser Pico en het windsurfen. Neem voldoende droge en warme kleding, een handdoek en badkleding voor onder een wetsuit mee.

Op woensdag in de zomer is er een rondvaart voor familie langs de lessen en op donderdag avond een leuke ‘alle boten wedstrijd’ voor cursisten en gasten van het vakantiepark.

De leukste zeilschool van Noord Nederland

Onze zeilschool vindt je aan het Leekstermeer, in het noorden van ons land, op de grens van Groningen en Drenthe. Ieder jaar worden zo’n 500 cursisten begeleid door de leukste zeilinstructeurs in de Optimist, Laser Pico en in Valken. Het Leekstermeer is 220 hectare en niet heel diep. Daarbij ligt het dichtbij de stad Groningen en midden in het mooie natuurgebied de Onlanden. Dit maakt het de perfecte plek om de eerste stappen te zetten op het gebied van zeilen en surfen.

Persoonlijke aandacht en enthousiaste instructeurs

Onze kleinschalige, maar zeer professionele zeil- en windsurfschool heeft de kennis, mankracht en het materiaal in huis om jou snel en goed te leren zeilen of windsurfen. Je kunt rekenen op veel persoonlijke aandacht door ervaren, betrokken en enthousiaste instructeurs.

Water Adventure Camp

Kinderen tussen 10-16 jaar kunnen tijdens een 4-daags kamp kennis maken met onze watersporten tijdens het Water Adventure Camp. De kampen worden georganiseerd in de maanden juli en augustus. Lekker watersporten en een superleuke tijd hebben met leeftijdsgenoten. Een top combinatie, toch? Het gehele kamp wordt op een professionele manier begeleid door enthousiaste jongeren. Meer informatie vind je hier. 

Lijkt het je leuk om te leren zeilen of surfen of ben je opzoek naar een zeilvakantie? Via onderstaande knop kan je de mogelijkheden bekijken. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. 

Zoek en Boek