Nasi Goreng

Wij vinden het tijd voor een Nasi topic. En dan hebben we het natuurlijk over de Nasi van Chefkok Kevin, een begrip onder het personeel van Cnossen. Deze nasi is namelijk favoriet onder velen. Hoe je deze nasi maakt? Lees snel verder..

Nasi goreng voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 300 gram Langkorrelrijst
  • 125 gram Ontbijtspek
  • 2 stuks Uien
  • 1 stuk Bosui
  • 20 gram Sambal Badjak
  • 10 gram (2 teentjes) verse knoflook
  • 40 gram Soyasaus Kikkoman
  • 1 gram Trassi

De nasi kan je serveren met:

  • Kip of saté
  • Atjar
  • Gebakken ei

Bereiding:

  1. Kook de rijst 10 minuten en laat deze afkoelen. Het beste is om de rijst een dag van te voren te koken.
  2. Snipper de ui.
  3. Snijd de ontbijtspek in dunne reepjes.
  4. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  5. Snijd de bosui in kleine ringen.
  6. Bak de ontbijtspek uit in een koekenpan met een beetje olie.
  7. Voeg de gesnipperde ui toe en daarna de knoflook.
  8. Sambal en de trassi toevoegen.
  9. Bak nu de rijst mee.
  10. Breng de nasi op smaak met de soyasaus.
  11. Voeg als laatste de gesneden bosui toe.

Serveer de Nasi met kip of saté, atjar en een gebakken eitje, smullen maar!