Herinneringen aan Paviljoen Cnossen

In 1984 kwamen wij in Tolbert wonen, en al snel ontdekten wij de rust en het vakantiegevoel op het terras van paviljoen Cnossen aan het Leekstermeer. Op 10 minuten rijden vanaf ons huis met de auto, konden we alle hectiek van het jonge gezinsleven even vergeten.

Later in de jaren ’90 zat ik haast dagelijks op het terras, zodra het zeilseizoen geopend was. Onze zoon, toen 10 jaar oud, ontdekte het zeilen in zijn Optimist, die we tweedehands op de kop hadden getikt in Nietap. Chris Cnossen vond het geen goed idee om hem zonder toezicht alleen te laten zeilen en dus zat ik wakend en genietend vele uren op het terras.

Na de Optimist volgde de Splash, waarmee hij Noord Nederlands Kampioen werd. De huldiging vond feestelijk plaats op het terras van Cnossen. Na jaren gewerkt te hebben als zeilinstructeur is hij inmiddels stuurman op zee, maar zeilen is nog steeds een passie van hem. Zijn carrière begon bij Cnossen.

Wij komen nu als senioren nog zeer regelmatig genieten en hopen dat nog jaren te mogen doen. Het is ons vakantieparadijsje in de directe nabijheid.